REVIEW : MN Longlasting Lipgloss

Penulis : Aina Zairee Masa : 22:04 Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Aina ada beli lipgloss dekat instashop , ngada-2 nak try cuba sebab ramai juga lah orang beli lipgloss ni ... Aina biasanya akan tengok pendapat orang dulu tetang lipgloss ni , so aina search kat youtube MN LONGLASTING LIPGLOSS REVIEW , ok aina pun tengok macam menarik je , macam cantik je xD haha , so aina beli lah , tapi aina tak tahu pun ade keburukan dia .. YES ! mestilah dia ada kelemahan , apa kelemahan lipgloss ni ? nak tahu teruskan membaca >.<


Dekat GOOGLE nampak je besar kan ? tapi tak dak lah besar sangat 11cm je , aina ukur dengan pembaris sekolah . hehe. Aina ingat panjang , sbb nmpak dalam gambar macam panjang .muahehe

Aina beli 2 je . rm20 inc postage , murah kan ? that why lah aina beli xD , insta tu ada buat promotion
Aina beli cod no 02&09 warna ala-2 purple dengan hot red . Wah HOT RED gituhh !! xD

Camni lah colour dia .


Aina pakai dalam gambar ni ialah HOT RED cod 09 , TAK NAMPAK CAM HOT RED PUN -,-
memang lah sebab aina pakai CANDY CAM hehe , biar flawless sikit xD . kulit saya bukan flawless pun .. eceh tiba-2 je xD


Ni pulak aina pakai cod 02 yang nampak agak natural . YES ! aina suka color ni sebab nampak natural dan simple :3

Warna dia sangat terang dan cantik ! i like ! dan juga tahan lama liptick ni :)

Ok , apa kelemahan dia ? mesti korang tertanya- tanya kan ?? 


Selepas 2 minit , lipgloss tu macam melekat kat bibir korang ! ha ! lagi satu , if korang pakai LIPBALM , lipgloss ni jadi tk LONGLASTNG tau . kalau nk tahan lama , jangan pakai lipbalm


Bila korang kepitkan bibir ,(maksud aina , bibir atas dan bawah tu bersentuhan , biasanya org buat selepas pakai lipstick untuk nak ratakan lipstick tu )  dia akan jadi macam ni , Bila dia kering dia jadi cam pepejal  tau
korang tahu tak yang nail polish peel off  tu ? , macam tu lah tapi texture dia takde lah tebal cam nail polish peel off tuu ...


Bila korang selalu buat macam tu , makin lama lipgloss tu akan terkopek dan jadi cam gambar kat atas ni ..
 bau dia ? bau dia agak kuat lah jugak , terutamanya warna HOT RED tu .

Tapi bagi Aina lipgloss ni not bad lah .... still pakai , dan kelemahan dia tu boleh diperbaiki , korang jangan kepit-2 bibir korang , tu je kelemahan dia , yang lain ok je . Dan semestinya LONGLASTING U OLLS ^^ hehe 


Thank you 










thank you for reading

3 comments:

siti zawiah said...

murahnya

DakVanila said...

yup , hehe

CikTeddyCorner said...

nak tahu igshop apa. hee email sy dangkahla@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...