REVIEW : BABIES BLINK 5 IN 1

Penulis : Aina Zairee Masa : 20:49 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Aina nak buat review sikit pasal Babies blink 5 in 1 yang sangat OHSEM ni !!





HASIL DIA MEMANG OHSEM ! KAT ATAS NI SALAH SATU CUS. AINA YANG PAKAI BABIES BLINK NI !... BARU SEHARI PAKAI DAH NAMPAK KESAN DIA 

Meh ! nak memperkenalkan sikit produk babies blink ni !! :)

✔ Mengecilkan pori-pori wajah
✔ Mencerahkan 17x ganda dari agen pemutih
✔ Menjadikan kulit cerah + pinkish
✔ Melicinkan kulit secara maximum
✔ Membantutkan kenaikan jerawat baru
✔ Membantutkan pertumbuhan jerawat
✔ Menghilangkan jeragat dalam 5 hari bergantung pada jenis jeragat
✔ Melembapkan kulit seperti chewing gum
✔ Mengimbangkan minyak berlebihan

KELEBIHAN SAMPINGAN SET BABIES BLINK 5 IN1 NI 

✔ Tiada pengelupasan
✔ Tiada bahan-bahan terlarang
✔ Produk bumiputera
✔ 1 set penggunaan untuk 1 bulan
✔ Diluluskan oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA











CARA PEMAKAIAN 

✔ Cuci Muka dengan Sabun Glutacol Setiap Pagi & Malam. Bilas dengan air & keringkan
✔ Sebelum menggunakan Krim Siang, Gosok muka dengan Toner untuk mengeluarkan daki serta Kotoran di wajah. Elakkan Sapu di sekeliling mata.
✔ Then pakai plak Serum (Jangan banyak. Setitik Dua sudah memadai)
✔ Sapu krim siang (antibiotik day) babies blink di serata wajah. Dianjurkan 
pakai nipis2 untuk kesan kulit kelihatan glowing dan terserlah.
✔ Bila malam, Titiskan sedikit serum dekat tangan dan dap2 kan keseluruh muka sehingga kering.
✔ Kemudian pakai krim malam dan ratakan.

KANDUNGAN DALAM SET BABIES BLINK 5 IN 1 

GLUTACOL SOAP
✔ Menghilangkan bintik-hitam
✔ Mengecutkan jerawat

SERUM
✔ Mencerahkan & memberi kelembapan pada kulit

TONER WHITEGLOW
✔ Membuang daki dan kotoran
✔ Mencerahkan 5x ganda dari bahan pemutih yg lain
✔ Mengimbangkan minyak berlebihan serta kulit tampak bersinar seawal 1 minit

ANTIBIOTIK DAY CREAM (Yellow)
✔ Mencegah pertumbuhan jerawat
✔ Meresap minyak di muka menjadi lembapan - kulit bebas minyak
✔ Mengawal pori-pori dari tersumbat
✔ Membuatkan kulit segar & berseri
✔ Memberi perlindungan penuh dengan SPF35
✔ Sesuai untuk semua jenis kulit - sensitif, jerawat, berminyak & kusam

TREATMENT MAGIC NIGHT BABIES BLINK
✔ Menghilangkan jerawat
✔ Memudarkan parut-parut jerawat & parut hitam
✔ Menggebu & menghaluskan kulit
✔ Mencerahkan kulit seawal 24jam
✔ Kulit lebih pinkish & kenyal
✔ Mengecilkan pori - sesuai untuk semua jenis kulit

BERMINAT !??
MURAH U OLLS !! ORIGINAL YE BUKAN TIRUAN (ADA HOLOGRAM)

RM 55(SM) RM60(SS)

WHATSAPP ME (+60 102163323)

FEEDBACK CUS. YANG BELI DENGAN SAYA @AINAZ_BEAUTY
















BYE ! :)) TERIMA KASIH :3






thank you for reading

17 Fakta Unik Mengenai Tangan Kidal

Penulis : Aina Zairee Masa : 18:09 Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum .. Aina ada baca satu blog ni tentang 17 fakta unik mengenai tangan kidal . Disebabkan Aina kidal , sebab tu lah aina nak kongsikan dekat korang :) hehe . Mana syok kalau baca sorang-2 right ? meh kita baca sama-sama .

 1.Menurut statistik, dari sebuah populasi, 15% daripadanya adalah kidal. Lelaki biasanya dua kali lebih cenderung menjadi kidal berbanding wanita.

2. Orang kidal memiliki kemungkinan lebih besar untuk mejadi jenius. 20% dari jumlah anggota organisasi MENSA, sebuah organisasi untuk manusia dengan IQ tertinggi di dunia, dilaporkan kidal.

3. Jika anda seorang lelaki, kidal, dan masih belajar, maka diperkirakan anda akan 15% lebih kaya daripada lelaki yang tidak kidal. Sekiranya sudah tamat kuliah, lelaki kidal akan 20% lebih kaya!

4. Walaupun begitu orang kidal memiliki kecendrungan lebih tinggi untuk ketagih rokok.

5. Jika kedua orang tua kidal, maka ada kemungkinan 50% keturunan mereka juga akan kidal. Sebaliknya, jika kedua orang tua tidak kidal, kemungkinan tadi akan turun menjadi 2% sahaja.

6. Pakar psikologi dari Universiti Queen di Belfast menyatakan bahawa kucing betina cenderung tidak kidal, sementara kucing jantan cenderung kidal (siapa sangka, kucing boleh kidal juga!).

7. Entah mengapa, orang kidal katanya lebih tidak suka buku berjilid dibandingkan dengan mereka yang bukan kidal.

8. Orang kidal dapat merespon stimulasi (rangsangan) dengan lebih baik sehingga kebanyakan orang kidal juara dalam bermain game.

9. Semakin tua seorang wanita mengandung dan melahirkan, semakin besar kemngkinan anaknya lahir kidal.

10. 4 dari 5 desainer komputer Mac dilaporkan kidal.

11. Menurut sebuah kajian, orang kidal hidupnya 9 tahun lebih pendek dibandingkan dengan mereka yang bukan kidal.

12. Orang kidal lebih cenderung atletik, memiliki kesedaran yang lebih istimewa dan berfikir lebih cepat.

13. Menurut sebuah kajian yang dilakukan oleh Dr Alan Searleman dari St Lawrence University di New York, menunjukkan bahawa orang kidal mampu mendukung sisi kiri tubuhnya untuk semua kegiatan fisikal. Orang kidal juga dua kali lebih berjaya dalam penyelesaian masalah dan memiliki IQ lebih tinggi dari orang yang aktif dengan tangan kanan.

14. Orang dengan tangan kidal relatif lebih cerdas daripada bukan kidal (Guardian UK)

15. Orang Kidal lebih mudah mengawal emosi dibandingkan dengan bukan kidal (National Geographic)

16. Jumlah orang Kidal meningkat pesat setelah tahun 1910 (BBC)

17. Orang Kidal sehingga kini berjumlah sekitar 10% dari seluruh populasi dunia (National Geographic)

Siapa yang tangan kidal jugak angkat tangan !!! 


thank you for reading

REVIEW : MN Longlasting Lipgloss

Penulis : Aina Zairee Masa : 22:04 Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Aina ada beli lipgloss dekat instashop , ngada-2 nak try cuba sebab ramai juga lah orang beli lipgloss ni ... Aina biasanya akan tengok pendapat orang dulu tetang lipgloss ni , so aina search kat youtube MN LONGLASTING LIPGLOSS REVIEW , ok aina pun tengok macam menarik je , macam cantik je xD haha , so aina beli lah , tapi aina tak tahu pun ade keburukan dia .. YES ! mestilah dia ada kelemahan , apa kelemahan lipgloss ni ? nak tahu teruskan membaca >.<


Dekat GOOGLE nampak je besar kan ? tapi tak dak lah besar sangat 11cm je , aina ukur dengan pembaris sekolah . hehe. Aina ingat panjang , sbb nmpak dalam gambar macam panjang .muahehe

Aina beli 2 je . rm20 inc postage , murah kan ? that why lah aina beli xD , insta tu ada buat promotion
Aina beli cod no 02&09 warna ala-2 purple dengan hot red . Wah HOT RED gituhh !! xD

Camni lah colour dia .


Aina pakai dalam gambar ni ialah HOT RED cod 09 , TAK NAMPAK CAM HOT RED PUN -,-
memang lah sebab aina pakai CANDY CAM hehe , biar flawless sikit xD . kulit saya bukan flawless pun .. eceh tiba-2 je xD


Ni pulak aina pakai cod 02 yang nampak agak natural . YES ! aina suka color ni sebab nampak natural dan simple :3

Warna dia sangat terang dan cantik ! i like ! dan juga tahan lama liptick ni :)

Ok , apa kelemahan dia ? mesti korang tertanya- tanya kan ?? 


Selepas 2 minit , lipgloss tu macam melekat kat bibir korang ! ha ! lagi satu , if korang pakai LIPBALM , lipgloss ni jadi tk LONGLASTNG tau . kalau nk tahan lama , jangan pakai lipbalm


Bila korang kepitkan bibir ,(maksud aina , bibir atas dan bawah tu bersentuhan , biasanya org buat selepas pakai lipstick untuk nak ratakan lipstick tu )  dia akan jadi macam ni , Bila dia kering dia jadi cam pepejal  tau
korang tahu tak yang nail polish peel off  tu ? , macam tu lah tapi texture dia takde lah tebal cam nail polish peel off tuu ...


Bila korang selalu buat macam tu , makin lama lipgloss tu akan terkopek dan jadi cam gambar kat atas ni ..
 bau dia ? bau dia agak kuat lah jugak , terutamanya warna HOT RED tu .

Tapi bagi Aina lipgloss ni not bad lah .... still pakai , dan kelemahan dia tu boleh diperbaiki , korang jangan kepit-2 bibir korang , tu je kelemahan dia , yang lain ok je . Dan semestinya LONGLASTING U OLLS ^^ hehe 


Thank you 










thank you for reading

REVIEW: PRODUK CATHY DOLL

Penulis : Aina Zairee Masa : 05:37 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum & selamat sejahtera

                        

Nak tahu tak kenapa orang thailand banyak yang lawa-lawa , gebu-gebu gituhh ?
THE ANSWER IS !! PRODUK CATHY DOLL !! . Act, cathy doll ni produk dari korea , tetapi dipasarkan di THAILAND . Apa itu cathy doll?? , cathy doll ialah produk kecantikkan yang boleh memutih kan or menggebukan badan or tangan korang. Selain daripada skincare , kosmetik cathy doll pun ada tau . Apa yang aina suka dengan cathy doll ni ?? . Pertama , packaging dia , ya allah ! comel gila , aina kalau nampak bende comel mesti nak beli , hehe .Dekat mana ada jual ? dekat instashop aina @cutevieeshop <- follow ea >.< . So ini adalah beberapa produk cathy doll


CATHY DOLL ACNE SOLUTION SERUM+FOAM CLENSER
RM 24(100ML)
RM 19(50ML)

kelebihan :
mixed cleansing with teatree serum . this face wash helps your skin control oil and redure acne outbreak.it also helps brighten your skin reduces dark spot

CATHY DOLL PURE MILK SHINE BODY SCRUB
RM 26
kelebihan :
membersih dan melembabkan kulit
menanggalkan daki2
mencerah dan memutihksn kulit
menggalakkan pengeluaran sel baru 



CATHY DOLL BODY LOTION
RM 26

kebaikan:
kulit menjadi lembut dan lembab 

CATHY DOLL PURE MILK SHINE MILK BODY BATH SALT (420ML)
RM26

kelebihan
mengandungi protein susu
mencerah dan menghaluskan kulti
melembabkan kulit
wangi
melembutkan kulit

MURAH KAN ??? INI BARU SEDIKIT . DEKAT INSTASHOP AINA ADA BANYAK LAGI PRODUK CATHY DOLL YANG AINA JUAL . KORANG BOLEH FOLLOW DEKAT @CUTEVIEESHOP . HARGA ?  HARGA CONFIRM MURAH GILOSS BAWAH RM 30 KOT !! MURAH KAN ?

SO ANDA DIALU-ALUKAN UNTUK MELAWAT SHOP AINA :) HEHE 
THANK YOU <3





thank you for reading

REVIEW : MAYBELLINE ROCKET VOLUM' MASCARA !

Penulis : Aina Zairee Masa : 05:35 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Semalam aina ada pergi watson untuk beli mascara daripada maybelline , memang teringin sangat , tunggu cukup duit je . Harga dia agak mahal RM 31.90 wow !! bapak mahal gila , membazir je !(maaf bahasa terlalu kasar) . For me , tak membazir pun sebab aina memang dah lama nak cari mascara yang boleh lebatkan bulu or panjangkan , lagipun aina memang suka pakai mascara almaklumlah bulu mata aye pendek :'( , untunglah awak yang bulu matanya panjang tu ....

act. kan saya eja maybeline salah tau but malas nak edit balik >.<

The result is so AMAZING !!! ok , kalau korang nak review lebih lanjut klick YOUTUBE


WAIT !!! PENTING !!
FOLLOW MY INSTASHOP HERE @CUTEVIEESHOP
BANYAK BARANG MAKEUP DAN JUGA PRODUK CATHY DOLL 
ADA JUAL DI SANA DENGAN HARGA YANG MURAH !!! 
CEPAT FOLLOW NANTI RUGI TAU .
p/s: kalau tengok mesti rasa nak beli 


thank you for reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...