Quick and Easy makeup for student

Penulis : Aina Zairee Masa : 06:59 Comments : 2 Labels :












       
thank you for reading

Blusher for beginner

Penulis : Aina Zairee Masa : 06:15 Comments : 1 Labels :
hello readers! today im super excited after long time i didn't update blog because i was super busy with my online shop and ya ! don't forget to follow my intashop @ainaz_beauty they sell makeup stuff something like that so do follow guys ! btw back to the title im going to do a review about my first blusher ever !!!!! actually first i did not like to wearing blusher because for me it's look like badut hahaha seriously xD but then i don't know why I always wanted to wear blusher , so I wear blusher my mom secretly , and it's not too bad but it's make me look more younger and sweet *ok perasan* haha

So Tadaaa !!! Here my first blusher ever by ZA from korean . If you want to know more about this product just continue reading this post !! walaoo


First let's talk about the packging . very simple and nice I love simple btw hehe . I choose code 03 named pink petal .. actually you know this is my first time I buy blusher so i do not know what color blusher suit my skin  so I just take and pay for it , But I do swatches on my hand .

 Their comes with cute brushes but I do not use this brush because so small haha ok bye*alasan tak boleh pakai
This is what color that i choose  and im happy because it's suit my skin ... make me look very natural and not like badut hehe , very natural , looks like im not wearing blusher ... I think if you beginner I really recommend this blusher :D

thank you :*

sorry for my bad english
im really bad in english but
i want to improve it !
fighting !!


PRODUCT DETAILS
ZA BRAND
WATSONS
RM 23.60+


thank you for reading

Facts About Aina Zairee

Penulis : Aina Zairee Masa : 05:46 Comments : 0 Labels :
 
Assalamualaikum and HI !
haa .. rakan rakan hakak2 sekalian .. ni nak perkenalkan orang kat atas ni .. Nama penuh dia ... teka-teka ,, tak perlu teka lah ... u olls pun malas nak teka kan , bukan penting mana pun biak pi lah nama dia apa pun kan ... Ok nama penuh dia cahaya mempunyai mata yang cantik , belas kasihan bt Zairee haa ... teka2 nak bagi hadiah nii .. umur diaa baru 16 tahun 2015 ni , muda lagi naa...dia seorang sahaja perempuan dan ada seorang abang dan sorang adik lelaki , orang ramai kata dia ni ayu(tengok muka) tetapi fuhh jangan percaya okay , muka je ayu tapi bila kawan dengan dia lama lama , masyallah dengan perangai kejantanan dia tak nampak macam girl langsung , ala biasalah tu adik beradik dia semua lelaki mungkin dia pun terikut ikut jugak perangai dua orang tuh dengan sepak , tendang-2 ok dah-2 malulah dia nanti , habis kantoi semua.

Dia seorang pengawas yang tak berapa nak garang dan tegur orang pun nak senyum-2 sebab dia tak suka ada haters dan setakat ni alhamdullilah dia tak da haters lagi rasanya sebab tak pernah lagi gaduh-2 dengan orang rasanya . Dekat kelas kadang-2 dia suka tidur tapi cover-2 lah sikit baju biru kot .. jatuh maruah pengawas nanti . Dia pemalas ! yes sangat tepat , tak tahu kenapa dia suka buang masa dengan perkara yang tak berfaedah langsung , kadang-2 dia ingin buat sesuatu tapi malas -,- jangan sesekali tiru perangai buruk dia . Membaca pun dia tak suka haihh sebab tu lah karangan macam hapak tapi ada hati nak markah BM A+ . Dia suka gila-2 belajar BM , Akaun dan Sejarah , math ? emmm bolehlah add math ? fuhh tu lagi dia suka sampai nak menangis rasanya bila belajar subjek tu , memang suka sangat sangat lah *tangan di bahu , mata pandang atas* tapi dia tengah cuba untuk suka addmath .

Habistu apa yang dia suka ? dia suka melukis , DIY dan lebih kepada seni , paling paling dia suka Makeup !! dia suka habiskan duit dia dengan barang makeup , 1 sen pun dia tak guna duit mak ayah dia , haa tu boleh dicontohi haha ... dia lebih suka makeup tapi dia nak jadi fesyen designer , aku tak faham betul la gan dia ni -,- tapi apapun dia suka beauty lifestyle . Dia selalu berangan nak ada butik yang dicat warna pink + white  butik tu semua baju rekaan dia , dan ingin memajukan perniagaan bila  perniagaan dah stabil dia nak buat makeup brand dia sendiri haa nampak tak tinggi benor impian dia tapi tidak mustahil kalau ada  usaha dan minat . Tapi dia takut butik tu tak maju , rugi lah contohnya pastu dia nak kerja apa? kalau takda sijil apa semua , jadi dia ingat nak belajar dulu , business woman sudah pasti menjadi cita-2 dia yang pertama , kalau tak kesampaian dia nak jadi akauntan terpaksa kerja bawah orang la kan ... kalau boleh dia nak jadi tauke ... gilaa siapa tak nak ..hishh berangan je ,, takpa kita merancang allah yang menentukan ..

 Tetapi semua perkara negetif dekat dia ,, dia teringin nak ubah kepada positif , one day maybe . Dia nak banggakan mak ayah dia , nak balas balik jasa mereka nak jadi lebih berjaya daripada mereka , dia nak tunjjukan yang dia pun boleh berjaya macam orang lain , insyallah . dan tak lupa juga orang paling dia sayang umi :) dia sangat sayang umi dia walaupun kadang-2 selalu bergaduh , ala gaduh manja gituh , bila dia keluar dengan kawan mulalah whatsapp umi tanya umi kat mana sebab rindu umi dia , baru berapa jam tak jumpa dah rindu , manja betul tapi umi dia tak manja kan dia pun umi dia layan dia macam biasa je tapi dia je yang gedik-2 ahaha . Kadang-2 bila umi keluar date gan abah , lambat balik sikit je dah call tanya kat mana , bila nak balik , umi pun kadang-2 serabut so bila nak date je mesti dia ikut sekali jadi orang ketiga , haha best selalunya umi abah keluar makan jadi rasa macam anak tunggal sekejap huhu ..

will continue .....

sekian sahaja btw hadiah tu saya main-2 je eh maaf kan hamba ya ... xD byee lapchuu ! <3




thank you for reading

Hijab Tutorial : Bawal satin by Aina Zairee

Penulis : Aina Zairee Masa : 21:43 Comments : 0 Labels :


 Assalamualaikum 

Hello , so this is how to wear a bawal satin very simple and easy tutorial . very very simple haha



                             
thank you for reading

Etude House colour in liquid lips

Penulis : Aina Zairee Masa : 05:01 Comments : 0 Labels :
Hello there. So for today I want to review about color in liquid lips from etude house , im very excited to show you guys ! :) . The packaging is really cute !!, that why I hate Etude house because my money burn for this stuff , xD. Actually this is my FIRST TIME I buy makeup at Etude House . LOL xD


The CIL (color in liquid) are look like this , really nice and affordable also unic i think. At first I think CIL is Liptint but it's not xD

I get two color which is cod pp501(left)  pk001(right) . I choose hot pink and soft pink because I just wanna try the color to my lips and it's pretty nice ! I love it so much , the texture is so creamy it's like liquid laaa .

It's make you easy to apply :) . So that all my review , for this product I give 9/10 because its not long wear , you know its creamy not matte ..

Etude House (Festival City)
RM 71.00
But have promotion buy 1 free 1

thank you for reading

Maybelline Malaysia

Penulis : Aina Zairee Masa : 06:50 Comments : 0 Labels :




Hola ! hari ni aina buat cuti sendiri sebab penat *alasan . Hari ahad semalam baru balik daripada kem perkhefom 3 hari 2 malam , sooooo tired ok bye and !!! petang tadi Aina ade pergi watsons , actually nak cari lip balm sebab bibir Aina merekah agak teruk juga dan semestinya rasa sakit dan pedih aaaa nak nangis , alang alang pergi sana beli lah beberapa barang yang menarik perhatian Aina.

1.Maybelline Baby skin pore



1. Maybelline Baby Skin pore
 Sebenarnya baby skin ni bukan skincare routine Aina pun dan first time beli , gatal sangat nak cuba 
so aina beli lah , texture dia agak oily tapi best pakai , benda ni boleh blur kan korang punya pore .
2. Maybelline  mineral concealer




3. Organic lip balm 



Aina nak cuba yang organic lip balm sebab bibir asyik merekah . lip balm ni 98% organic dan bila pakai sangat moist dan bau dia wangi ! perisa strawberry & resberry.

Baby skin maybelline : watsons : RM 28.94
Maybelline mineral makeup : watsons : RM 18.99
Organic balm : guardian : RM 17.85



thank you for reading

DIY CHARM : Air dry clay review

Penulis : Aina Zairee Masa : 04:49 Comments : 5 Labels :

Assalamualaikum ,
korang tahu tak apa itu AIR DRY CLAY ?? ianya adalah sejenis clay yang boleh dibentuk (of course la -,.-) dan yang bestnya dia boleh jadi keras macam charm , Air dry clay ni sama je macam polymer clay cuma textxure dia lain , air dry clay ni sangat sensitif dan susah nak simpan , dia kena balut tebal-tebal dan agak leceh sebenarnya , jadi saya sarankan korang beli yg paket kecik je ,,, sbb bila dia kering susah lah korang nk buat bentuk kan ?

Air dry clay ni korang boleh dapatkan di FNC GOMBAK PRIMA at RM 4.50 je ! sangat murah sebab tu saya beli  HAHA , kalau mahal memang tak kot nak beli HEHE

Okay ! korang boleh isi masa lapang korang dengan buat benda ni , ianya berfaedah kan ? HEHE , korang boleh jual tau charm ni kalau korang pandai buat , Alahai jangan risau , kalau korang selalu buat lama lama mesti jadi pro , boleh lah jual ke atau pun bagi hadiah birthday kat kawan korang .

Tengok tu muka excited ambo ... HAHA -,.-



Ada 10 colour , korang boleh campur kan colour dia ... DAEBAK !!!



Sikit je , tapi boleh lah untuk yang baru nak belajar macam saya nii HEHE , kalau dah pro nanti korang beli lah banyak mana pun yang korang suka HAHA

 MACAMANA NAK BUAT ?
korang boleh tengok tutorial kat youtube , sangat banyak macam macam bentuk ada :)


FINAL RESULT !!




THANK YOU :*





thank you for reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...