DIY CHARM : Air dry clay review

Penulis : Aina Zairee Masa : 04:49 Comments : 5 Labels :

Assalamualaikum ,
korang tahu tak apa itu AIR DRY CLAY ?? ianya adalah sejenis clay yang boleh dibentuk (of course la -,.-) dan yang bestnya dia boleh jadi keras macam charm , Air dry clay ni sama je macam polymer clay cuma textxure dia lain , air dry clay ni sangat sensitif dan susah nak simpan , dia kena balut tebal-tebal dan agak leceh sebenarnya , jadi saya sarankan korang beli yg paket kecik je ,,, sbb bila dia kering susah lah korang nk buat bentuk kan ?

Air dry clay ni korang boleh dapatkan di FNC GOMBAK PRIMA at RM 4.50 je ! sangat murah sebab tu saya beli  HAHA , kalau mahal memang tak kot nak beli HEHE

Okay ! korang boleh isi masa lapang korang dengan buat benda ni , ianya berfaedah kan ? HEHE , korang boleh jual tau charm ni kalau korang pandai buat , Alahai jangan risau , kalau korang selalu buat lama lama mesti jadi pro , boleh lah jual ke atau pun bagi hadiah birthday kat kawan korang .

Tengok tu muka excited ambo ... HAHA -,.-



Ada 10 colour , korang boleh campur kan colour dia ... DAEBAK !!!



Sikit je , tapi boleh lah untuk yang baru nak belajar macam saya nii HEHE , kalau dah pro nanti korang beli lah banyak mana pun yang korang suka HAHA

 MACAMANA NAK BUAT ?
korang boleh tengok tutorial kat youtube , sangat banyak macam macam bentuk ada :)


FINAL RESULT !!




THANK YOU :*





thank you for reading

5 comments:

tashira said...

serious rm4.50 je? ingatkan benda alah tu mahal . nak jugak beli tapi takut tak reti nak buat. hee

Aina Zairee said...

yup serious , saya pun terkejut , beli terus tau xD heehe

rabiatul adawiyah said...

pandainya awak buat..

rabiatul adawiyah said...

pandainya awak buat..

rabiatul adawiyah said...

pandainya awak buat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...