Facts About Aina Zairee

Penulis : Aina Zairee Masa : 05:46 Comments : 0 Labels :
 
Assalamualaikum and HI !
haa .. rakan rakan hakak2 sekalian .. ni nak perkenalkan orang kat atas ni .. Nama penuh dia ... teka-teka ,, tak perlu teka lah ... u olls pun malas nak teka kan , bukan penting mana pun biak pi lah nama dia apa pun kan ... Ok nama penuh dia cahaya mempunyai mata yang cantik , belas kasihan bt Zairee haa ... teka2 nak bagi hadiah nii .. umur diaa baru 16 tahun 2015 ni , muda lagi naa...dia seorang sahaja perempuan dan ada seorang abang dan sorang adik lelaki , orang ramai kata dia ni ayu(tengok muka) tetapi fuhh jangan percaya okay , muka je ayu tapi bila kawan dengan dia lama lama , masyallah dengan perangai kejantanan dia tak nampak macam girl langsung , ala biasalah tu adik beradik dia semua lelaki mungkin dia pun terikut ikut jugak perangai dua orang tuh dengan sepak , tendang-2 ok dah-2 malulah dia nanti , habis kantoi semua.

Dia seorang pengawas yang tak berapa nak garang dan tegur orang pun nak senyum-2 sebab dia tak suka ada haters dan setakat ni alhamdullilah dia tak da haters lagi rasanya sebab tak pernah lagi gaduh-2 dengan orang rasanya . Dekat kelas kadang-2 dia suka tidur tapi cover-2 lah sikit baju biru kot .. jatuh maruah pengawas nanti . Dia pemalas ! yes sangat tepat , tak tahu kenapa dia suka buang masa dengan perkara yang tak berfaedah langsung , kadang-2 dia ingin buat sesuatu tapi malas -,- jangan sesekali tiru perangai buruk dia . Membaca pun dia tak suka haihh sebab tu lah karangan macam hapak tapi ada hati nak markah BM A+ . Dia suka gila-2 belajar BM , Akaun dan Sejarah , math ? emmm bolehlah add math ? fuhh tu lagi dia suka sampai nak menangis rasanya bila belajar subjek tu , memang suka sangat sangat lah *tangan di bahu , mata pandang atas* tapi dia tengah cuba untuk suka addmath .

Habistu apa yang dia suka ? dia suka melukis , DIY dan lebih kepada seni , paling paling dia suka Makeup !! dia suka habiskan duit dia dengan barang makeup , 1 sen pun dia tak guna duit mak ayah dia , haa tu boleh dicontohi haha ... dia lebih suka makeup tapi dia nak jadi fesyen designer , aku tak faham betul la gan dia ni -,- tapi apapun dia suka beauty lifestyle . Dia selalu berangan nak ada butik yang dicat warna pink + white  butik tu semua baju rekaan dia , dan ingin memajukan perniagaan bila  perniagaan dah stabil dia nak buat makeup brand dia sendiri haa nampak tak tinggi benor impian dia tapi tidak mustahil kalau ada  usaha dan minat . Tapi dia takut butik tu tak maju , rugi lah contohnya pastu dia nak kerja apa? kalau takda sijil apa semua , jadi dia ingat nak belajar dulu , business woman sudah pasti menjadi cita-2 dia yang pertama , kalau tak kesampaian dia nak jadi akauntan terpaksa kerja bawah orang la kan ... kalau boleh dia nak jadi tauke ... gilaa siapa tak nak ..hishh berangan je ,, takpa kita merancang allah yang menentukan ..

 Tetapi semua perkara negetif dekat dia ,, dia teringin nak ubah kepada positif , one day maybe . Dia nak banggakan mak ayah dia , nak balas balik jasa mereka nak jadi lebih berjaya daripada mereka , dia nak tunjjukan yang dia pun boleh berjaya macam orang lain , insyallah . dan tak lupa juga orang paling dia sayang umi :) dia sangat sayang umi dia walaupun kadang-2 selalu bergaduh , ala gaduh manja gituh , bila dia keluar dengan kawan mulalah whatsapp umi tanya umi kat mana sebab rindu umi dia , baru berapa jam tak jumpa dah rindu , manja betul tapi umi dia tak manja kan dia pun umi dia layan dia macam biasa je tapi dia je yang gedik-2 ahaha . Kadang-2 bila umi keluar date gan abah , lambat balik sikit je dah call tanya kat mana , bila nak balik , umi pun kadang-2 serabut so bila nak date je mesti dia ikut sekali jadi orang ketiga , haha best selalunya umi abah keluar makan jadi rasa macam anak tunggal sekejap huhu ..

will continue .....

sekian sahaja btw hadiah tu saya main-2 je eh maaf kan hamba ya ... xD byee lapchuu ! <3




thank you for reading

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...